کودکان شما ممکن است به یادگیری حروف الفبا علاقه نشان دهند یا برای دانستن آن ها کنجکاو باشند. معمولا در مهد کودک ها هم حروف الفبا را با صدای بلند می خوانند و تکرار می کنند. اگر می خواهید فرزندتان در دوران پیش دبستانی و مهد کودک با حروف الفبا مشکلی نداشته باشد، کارهای زیر را انجام دهید.
در ادامه سری مقالات ما در مورد آموزش زبان دوم برای کودکان با موسسه زبان آموزان پیشرو مرکز تدریس خصوصی زبان انگلیسی و سایر زبان ها همراه باشید.
از چند سالگی باید حروف الفبای انگلیسی را به کودکان آموزش داد؟
از وقتی که کودک شما دو سالگی را تمام کرد می توانید شروع کنید. برخی از کودکان خیلی زودتر حروف الفبا را یاد می گیرند ولی بهتر است از ۱۵ ماهگی به بعد شروع کنید. اگر بتوانید کودکان خود را به یادگیری حروف الفبا علاقمند نگه دارید و برای آن ها سرگرم کننده باشد خیلی سریع یاد می گیرند.
روش های سرگرم کننده برای آموزش حروف البفای انگلیسی به پیش دبستانی ها
۱-سرگرم کننده باشد
هیچ کسی یادگرفتن محتوای خشک و بی روح را دوست ندارد، چرا بچه ی شما دوست داشته باشد!؟ یکی از روش های آموزش حروف الفبای انگلیسی به کودکان ۴ ساله نشان دادن کارتون های موزیکال آموزش حروف الفباست.
۲- با آواز بخوانید
گاهی اوقات خواندن حروف الفبا با آواز کاری اثربخش و درست است. حرف ها را با آواز بلند بخوانید تا کودکانتان آن ها را تشخیص دهند. آواز خواندن آن ها را تشویق کرده و توجه آن ها را هم جلب می کند.
۳- کتاب های مصور
فرزند شما قبل از آن که صحبت کردن را یاد بگیرد به محیط خود نگاه می کند و اتفاقات را تماشا می کند. قبل از خواب با یک کتاب مصور او را سرگرم کنید و یکی از حروف انگلیسی را با او کار کنید.
۴- بازی با تفنگ آبی
آیا یک حفاظ یا جایی شبیه به آن دارید که حروف الفبای زبان انگلیسی را در آن جا با گچ یا چیزی شبیه به آن بنویسید و از بچه خود بخواهید تا با تفنگ آبی حروف تشکیل دهنده اسم خود را هدف قرار داده و شلیک کند؟ اگر ندارید سعی کنید ایجاد کنید. وقتی به درستی این کار را انجام داد از فرزند خود بخواهید حروف تشکیل دهنده اسامی سایر اعضای خانواده را هم انجام دهد.
۵- حروف الفبا با کاغذ سمباده
حروف الفبا را با کاغذ سمباده تهیه کنید و از فرزند خود بخواهید با انگشتش آن را لمس کند. این نوع یادگیری هم تصویری هم با لمس کردن همراه است. این نوع آموزش زبان به روش مونتهسوری Montessori هم برمی گردد.
۶- بازی های پازل
یک پازل خوب و با کیفیت تهیه کنید. بازی با پازل هم سرگرم کننده است و هم کمک می کند هوش و حافظه کودکان رشد کند. در این روش شما به راحتی تعداد زیادی از الفبا را آموزش می دهید.
۷- اسم آن ها را آموزش دهید
یکی از بهترین روش ها برای آموزش الفبا آموزش اسم کودکان به خودشان است. حرف به حرف آن ها را به کودکان یاد دهید. در ادامه سعی کنید اسم دوستان و خواهر برادرشان را هم آموزش دهید.
۸- حرف هفته
هر هفته یک حرف را همراه با فعالیت های سرگرم کننده ارایه دهید. خیلی ساده است. می توانید حرف را با کاغذ های رنگی درست کنید، یا از کتاب های مصور، فایل های صوتی و کلی کارهای خلاقانه دیگر این کار را به سادگی انجام دهید.
۹- تکرار خیلی کلیدی است
در آموزش کودکان نظریه رفتارگرایان اثر خیلی مثبتی دارد. سعی کنید آموزش را به صورت مکرر انجام دهید. با اینکه خود آگاه کودکان ممکن است درک نکند ولی در ناخودآگاه یادگیری اتفاق می افتد. به طوریکه حروف الفبا و زبان انگلیسی را به مرور یاد می گیرد.
۱۰- هنر و صنایع دستی
یکی دیگر از شیوه های آموزش اثربخش استفاده از هنر و صنایع دستی است. با این کار هم می توانید حروف الفبای زبان انگلیسی و هم یک هنر جدید به فرزندتان آموزش دهید. کار با کاغذ های رنگی و درآوردن شکل حروف یکی از بهترین هنرهاست و بچه شما عاشق آن می شود. رنگ آمیزی، خمیربازی و … از دیگر کارهای خلاقانه است.
آموزش حروف الفبای انگلیسی به کودکان مثل شمردن ۱ تا ۳ خیلی آسان و سریع اتفاق می افتد. برخی از کودکان خیلی سریع یاد می گیرند ولی برخی دیگر کمی دیرتر، این هم به سبب علاقه نشان ندادن آن هاست. شما به صورت منظم در مدت زمان بلندتر آموزش را انجام دهید و انتظار نداشته باشید که کودک شما سریع آموزش ببیند. هرگز به او فشار نیاورید سعی کنید سرگرم شده و از لحظات آموزش لذت ببرد.